Alegerea unui partener de echipamente de etichetare

Pe măsură ce industria vinului continuă să crească - în medie o creștere substanțială de 5,7% în perioada 2014-2019 - viticultorii și proprietarii de vinuri au nevoie de modalități inovatoare de a face brandurile să iasă în evidență, pe măsură ce concurența continuă pe o traiectorie ascendentă. Etichetele de vin creative și unice și etichetele pentru cutii de vin sunt doar o modalitate de a câștiga atenția și de a crea distincție. Vestea bună este că există o varietate de tehnologii de etichetare care vor contribui la un impact vizual asupra pasionaților de vinuri de pretutindeni.

Vinificarea se concentrează pe experiența băutorului prin crearea de arome complexe și interesante și, în unele cazuri, folosind rețete din lumea veche. Nu numai arome interesante cresc în popularitate, la fel sunt și vinurile organice, vinurile fără zahăr și vinurile cu conținut scăzut de carbohidrați. Cu jucătorii vechi și noi pe piață - ca să nu mai vorbim de tendința în creștere a abonamentului la vinuri - este și mai important pentru fabricile de vinuri să își vinifice vinul într-un mod care să rămână la îndemâna clienților și să-i facă să revină pentru mai mult.

Echipament de etichetare a vinului

Tendințe actuale

Odată cu creșterea numărului de vinării, crește și tendințele de producție, capacitățile de îmbuteliere și tehnologia de etichetare.

Previziunile pentru industria vinului arată bine. Cu toate acestea, se așteaptă ca accentul pe consumator să se schimbe ușor spre o preferință de calitate față de cantitate, ceea ce înseamnă că identitatea mărcii și ambalajul sunt factori de succes semnificativi.

Într-un sondaj recent de degustare a vinului, mai multe sticle de vin cu prețuri cuprinse între 10 și 150 USD au fost împărțite participanților. Iată ce s-a descoperit.

• 82% dintre respondenți au ales o sticlă de vin pe baza aspectului etichetei
• 65% au fost influențați de cât de scump au crezut că arată vinul
• 58% au avut grijă de regiunea viticolă
• 53% au fost afectați de forma și culoarea sticlei
• 46% preferă să cumpere ceva de care s-au bucurat în trecut
• 42% au preferat un vin de epocă

Tendințe actuale

Conform rezultatelor sondajului, este clar că aspectul sticlelor de vin contează pentru consumatori. Indiferent dacă o etichetă cu aspect extraordinar înseamnă distracție și ciudat sau elegant și sofisticat, ar putea depinde de piața țintă - dar în orice caz, sticla de vin ar trebui să capteze atenția și să comunice calitatea. Asta înseamnă că eticheta dvs. de vin are nevoie de un design potrivit - și trebuie să fie respectată în mod corespunzător și consecvent pentru a se asigura că sticla de vin arată cât mai bine atât online, cât și pe raft. La urma urmei, eticheta dvs. de vin are doar 1,5 secunde pentru a avea un impact.

Pentru a atrage atenția cumpărătorilor de vinuri, comunicați dintr-o privire calitatea înaltă a produsului dvs. Puteți face acest lucru dezvoltând un design excelent de etichetă de vin care îi intrigă pe pasionații de vin și îi obligă să vă aleagă vinul. Iată câteva elemente de design de luat în considerare.

• Gândiți-vă la culoarea sticlei dvs., culoarea vinului dvs. și culoarea etichetei. Ce emoții doriți să transmiteți? Culorile strălucitoare evocă veselie, energie și îndrăzneală. Culorile dezactivate sugerează rafinament și subtilitate. Culorile închise promit arome bogate și intrigi. S-ar putea chiar să luați în considerare juxtapunerea unei etichete strălucitoare pe o sticlă întunecată pentru un efect de contrast ridicat care apare vizual.

• Numărul dvs. de fonturi și materialele etichetei sunt, de asemenea. Aspectul pe care îl urmezi este minimalist, elegant, vintage, modern sau nervos? Veți dori să alegeți un tip de caractere care să stabilească tonul potrivit, să alegeți opere de artă interesante și să fiți sigur că selectați o textură de etichetă care să susțină marca dvs. și caracterul vinului dvs.

• Luați în considerare utilizarea etichetelor și ambalajelor de vin cu o formă unică. Poate chiar faceți un pas creativ suplimentar și legați totul împreună cu un design tematic, făcând sticla, eticheta, capacul și cutia de expediere să coordoneze - sau, dacă aveți camera de mișcare financiară, comandați etichete de vin personalizate.

• Aici sunt cuvinte și fraze obișnuite nefolositoare care nu au un scop util pe eticheta vinului și ar trebui ignorate.

După ce ați fixat designul etichetei sticlei de vin, asigurați-vă că procesul de etichetare este optimizat, asigurându-vă că fiecare sticlă are o etichetă perfect plasată.

Tipuri de echipamente de etichetare

Ce aparat de etichetare vă va permite să faceți mai mult vin în mai puțin timp? Sunteți gata să vă întrebați jocul de etichetare a vinului? Investiția într-o mașină de etichetare a vinului care vă va ajuta să creșteți producția, menținând în același timp calitatea, poate fi exact ceea ce aveți nevoie pentru a ține pasul cu concurența.

Cramele au mai multe opțiuni de etichetare pentru sticle și conserve. În general, mașinile de aplicat etichete sunt disponibile în modele manuale, semi-automate și automate. Cunoașterea nevoilor de aplicare a etichetei și a vitezei de producție a obiectivelor va ajuta la restrângerea alegerilor.

Tipuri de echipamente de etichetare

Mașinile de etichetat manual necesită lucrătorilor să încarce și să aplice fiecare etichetă individual.

Mașinile de etichetare semiautomate sunt acționate de un comutator manual sau cu picioare. Un angajat încarcă sticlele pe transportor, apoi apasă un buton pentru a aplica etichetele. Această metodă este mai rapidă și mai consistentă decât etichetarea manuală manuală.

În multe cazuri, o mașină de etichetare semi-automată, care se înfășoară, este cea mai bună opțiune pentru etichetarea vinului îmbuteliat, deoarece vă permite să treceți de la fabricarea vinului în loturi mici la o mașină de etichetare în linie complet automată, în timp revizuiți echipamentul sau linia de îmbuteliere.

Mașinile de etichetare automată au opțiuni rotative și în linie. Ambele sunt mai rapide și mai precise decât etichetatoarele manuale și semiautomate. Mașinile automate de etichetare în linie oferă un salt masiv în productivitate și eficiență. Odată ce sticlele sau cutiile de vin sunt umplute, acestea pot fi alimentate continuu către mașina de etichetare, rezultând aproximativ 150 de produse etichetate pe oră. Mașinile rotative pentru etichete se află la capătul superior al spectrului, rulează până la 500 de etichete pe oră și asigură un control și o consistență maxime pentru plasarea etichetelor.

Echipamentele de etichetare automată variază în funcție de capacitate și preț. Alegeți una care nu numai că vă satisface nevoile operaționale actuale, dar care se poate adapta la nevoile dvs. pe măsură ce creșteți.

Importanța echipamentelor de etichetare

Indiferent cât de repede puteți îmbutelia și eticheta vinul, producția totală va fi limitată de viteza cu care îl puteți împacheta și scoate pe piață. În acest proces, o provocare majoră cu care se confruntă multe fabrici de vinuri este imprimarea și aplicarea etichetelor.

Mașinile de etichetare a sticlelor vin într-o gamă de prețuri, ceea ce pare adesea copleșitor pentru proprietarii de crame care funcționează la un buget limitat. Cu toate acestea, adăugarea de echipamente eficiente de etichetare poate crește productivitatea în mod dramatic și se poate plăti rapid prin creșterea imediată a producției.

Eficienţă

În mod obișnuit, majoritatea fabricilor de vinuri încep fără o investiție uriașă de capital, așa că, pentru a începe producția, trebuie să eticheteze manual fiecare sticlă de vin.

Cu toate acestea, adăugarea unei mașini de etichetat semi-automate, de masă sau modulare, poate crește productivitatea cu aproape 500%, permițând etichetarea a până la 150 de sticle pe oră. Aceste etichetatoare mai mici sunt mai potrivite pentru vinăriile noi sau mici. Aceste opțiuni funcționează mai bine dacă aveți nevoie de comenzi lunare pentru cutia de abonament la vin, la timp în mod constant.

Eficienţă

Mașinile de etichetare în linie complet automate sunt din punct de vedere fizic mai mari și puțin mai scumpe, dar pot eticheta până la 500 de sticle pe oră. Această creștere a eficienței permite fabricilor de vinuri să umple mai multe sticle fără a fi înregistrate în stadiul de etichetare.

Pe măsură ce din ce în ce mai mult vin părăsește linia de îmbuteliere și intră pe piață, echipamentul de etichetare va justifica mai mult decât investiția.

Calitate

Utilizarea echipamentelor de etichetare semi-automate sau complet automate oferă unei fabrici de vinuri posibilitatea de a plasa de fiecare dată cu precizie o etichetă bine proiectată. Și știm cu toții că o etichetă excelentă aplicată în mod uniform și precis este un instrument crucial de marketing.

Mașinile de etichetare sunt mai rapide și au o amplasare consistentă, cu mai puține erori decât procesul manual de etichetare manuală. Cel mai bun echipament de etichetare include stabilizatori care asigură plasarea uniformă a etichetei în aceeași locație, fără să se miște vertical sau orizontal.

Calitate

Cost vs. Valoare

În timp ce costul inițial al achiziționării sau închirierii de echipamente noi de etichetare poate părea descurajant, este esențial să evaluați toți factorii de cost care vă afectează vinăria.

De exemplu, achiziționarea unică a echipamentului de etichetare va fi semnificativ mai mică decât costul angajării unui angajat cu normă întreagă pentru a aplica etichete pe sticle sau cutii. Dacă aveți deja lucrători care atașează etichete, automatizarea procesului de etichetare îi va elibera pentru a face sarcini mai presante sau mai eficiente.

O altă parte importantă a ecuației costurilor este reducerea produselor irosite și defecte care vin pe linie. Echipamentele de etichetare sunt consistente și fiabile, astfel încât erorile umane sunt eliminate și sunt reduse mai puține etichete, ceea ce economisește bani. Există ceva de înțeles eficiența și economiile de costuri față de prețul efectiv în numerar al echipamentului. În cele din urmă, valoarea echipamentului este mai mare decât costul în multe moduri semnificative.

Evaluarea configurării dvs.

Înainte de a lua orice decizie cu privire la tipul de mașină de aplicat etichete pe care doriți să o achiziționați, evaluați configurarea dvs. curentă și determinați ce rol va juca mașina de etichetare în linia de îmbuteliere. De asemenea, este esențial să stabiliți parametri care vor determina dimensiunea și tipul mașinii de etichetat de care aveți nevoie. Acest lucru vă va ajuta să alegeți un etichetator de vinuri care să răspundă nevoilor dvs., să se încadreze perfect în operațiunea dvs. curentă și să vă facă procesul mai eficient.

Evaluarea configurării dvs.

Execuția dvs. de producție

Pentru a vă evalua corect nevoile, identificați în mod clar obiectivele de etichetare și producție.

Începeți prin a decide cantitatea și viteza pe care doriți ca produsul dvs. să se deplaseze prin linie. Mașinile de etichetare au diferite intervale de viteză, deci alegeți una care să corespundă vitezei pe care linia dvs. o poate menține.

Execuția dvs. de producție

De asemenea, va trebui să luați în considerare posibilele perioade de nefuncționare care ar putea apărea atunci când schimbați aplicațiile de etichetare (de exemplu, trecerea de la etichetarea manuală la o mașină semiautomată).

Orice mașină de etichetare a vinului pe care o alegeți va veni cu argumente pro și contra, așa căutați o etichetă care să vă fie ușor de configurat, utilizat și întreținut.

Spațiu și echipament

Odată ce aveți în vedere obiectivele clare pentru cantitatea de vin pe care o veți împinge prin linia dvs. și cu ce viteză, următorul pas este să găsiți echipamente care să se potrivească în spațiul pe care îl aveți și să fie ușor accesibile. Alte considerații includ compatibilitatea echipamentelor existente și proiectarea generală a liniei de producție.

Spațiu și echipament

Linia dvs. de producție include o varietate de mașini, cum ar fi umpluturi, capere sau dopuri și etichetatoare. Din motive de eficiență, cel mai bine este să achiziționați o mașină de etichetare care să fie compatibilă cu echipamentele pe care le aveți deja în linie pentru a preveni problemele. Aceasta este, de asemenea, o oportunitate pentru dvs. de a decide dacă doriți ca mașina dvs. de etichetare să se potrivească cu mașinile dvs. actuale sau dacă preferați o etichetă independentă.

Ar trebui să alegeți o etichetă care să poată ține pasul cu mașinile dvs. de umplere și sigilare, precum și să se adapteze cu compania dumneavoastră pe măsură ce crește.

Considerații privind containerul și eticheta

Majoritatea cramelor preferă să folosească sticle de sticlă pentru vinul lor. Cu toate acestea, sticlele de sticlă pot fi costisitoare și grele. Conserve de aluminiu, o tendință populară în sectorul vitivinicol economic, sunt mai ușoare și mai eficiente din punct de vedere al costurilor. În timp ce majoritatea cramelor premium cred că estetica și factorul de clasă al unei sticle de sticlă bate de fiecare dată o cutie de aluminiu. Dar, potrivit băutorilor de vin, ambalajul nu face diferență în felul în care gustul unui vin.

Potrivit foodandwine.com, un test de gust orb a constatat că atunci când 86 de adulți au primit vinuri identice turnate într-o ceașcă, unul dintr-o sticlă și unul dintr-o cutie, 48,5% au preferat versiunea îmbuteliată comparativ cu 45,3% care au preferat versiunea conservată ( cu 5,8% care nu prezintă nici o preferință).

Indiferent de preferințele mărcii dvs., odată ce stabiliți ce tip de recipient veți folosi pentru vinul dvs., este timpul să decideți mărimea etichetei vinului, stilul și amplasarea. Puteți alege dintre etichetele din față și din spate, etichetele înfășurate sau etichetele cu manșon termocontractabil.

Dacă știți că sticla sau cutia dvs. va avea o formă neobișnuită sau o conicitate distinctivă, va trebui să găsiți o mașină de etichetare care să poată corect eticheta ffi x la acele dimensiuni unice. Mașinile de etichetat vin într-o varietate de dimensiuni și tipuri, dar nu sunt neapărat universale pentru toate aplicațiile de etichetare.

Containere și etichete de calitate

Pentru un aspect ascuțit și profesional, asigurați-vă că utilizați materiale de înaltă calitate. Deși etichetatorul potrivit poate face o treabă excelentă etichetându-vă cutiile și sticlele, dacă recipientele utilizate nu sunt premium, acestea pot provoca probleme care fac ca produsul dvs. să arate prost.

Indiferent ce alegeți, asigurați-vă că containerele sunt consistente. Imperfecțiunile și neconcordanțele de dimensiune și formă pot determina aparatul dvs. de etichete să citească greșit acolo unde trebuie plasate etichetele. Inspectați-vă în mod regulat recipientele pentru a observa orice semne de calitate slabă, astfel încât să le puteți adresa înainte de a fi umplute și etichetate necorespunzător.

O modalitate aleatorie, dar benefică de a testa consistența unui lot de cutii sau sticle este cu un „test pătrat”. Pentru a face acest lucru, așezați cutia sau sticla pe o margine dreaptă sau o riglă și rotiți-o încet. Dacă există vreo anomalie de formă, veți vedea goluri care apar între container și marginea dreaptă. Aceste modificări minore de formă pot fi suficiente pentru a vă afecta adezivitatea și aspectul etichetelor.
Inconsistențele pot crea bule sub etichetă. Acest lucru poate afecta, de asemenea, etichetele cu manșon micșorat.

Calitatea etichetei este un alt factor care va determina rezultatele generale. Etichetele vin în multe materiale diferite și pot utiliza o varietate de cleiuri sau adezivi atunci când sunt aplicate pe containerele dvs. Etichetele de calitate slabă sunt susceptibile la ruperea, barbotarea, pătarea și alte defecțiuni ale performanței etichetei. Alegeți o marcă de etichete cunoscută și de încredere și gândiți-vă dacă preferați o hârtie sau un produs sintetic.

Amintiți-vă, etichetele slab concepute și aplicate vor fi ușor de observat de pasionații de vin care apreciază toate aspectele culturii vinului, inclusiv ambalajul.

Alegerea unui partener de echipamente de etichetare

Alegerea echipamentului de etichetare potrivit pentru vinul dvs. va depinde de mai mult decât de funcționalitatea mașinii. Când achiziționați de la un producător sau distribuitor de echipamente de etichetare, începeți și un parteneriat continuu cu aceștia. Iată câteva lucruri de luat în considerare atunci când alegeți un partener de etichetare.

Alegerea unui partener de echipamente de etichetare

Piese & Service

Părți

Bineînțeles, toate echipamentele sunt supuse unor rate de defecțiune atunci când sunt folosite greu. Este imperativ ca producătorul mașinii dvs. de etichetare să aibă piese de schimb la îndemână și să fie ușor disponibile. Cu cât mașina este mai lungă, cu atât mai puțin produs puteți ieși din ușă -
iar timpul înseamnă bani.

Asigurați-vă că întrebați furnizorul de echipamente de etichetare dacă se știe că se uzează piese și care este timpul de așteptare pentru înlocuiri. Acest lucru vă va permite să planificați orice întreținere sau reparații care vor trebui făcute fără a afecta timpul de producție obișnuit.

Serviciu

Cheia pentru menținerea liniei de vinuri este de a vă asigura că echipamentele de etichetare sunt bine întreținute și întreținute pe tot parcursul vieții. Producătorul mașinii dvs. de etichetare ar trebui să fie disponibil pentru a răspunde oricărei întrebări sau nelămuriri și pentru a vă ajuta să rezolvați probleme minore.

Cel mai bun mod de a găsi un dealer de renume este să cereți recomandări în cadrul comunității vinicole. Când vă uitați la etichetarea dealerilor de echipamente, luați în considerare oportunitatea răspunsurilor lor, dacă soluțiile lor sunt demne de încredere și dacă sunt capabili să ofere actualizări continue și asistență continuă. Toate acestea vor fi importante pe măsură ce operația dvs. începe să crească.

Calitate

Produsele de înaltă calitate ar trebui să fie scopul fiecărui producător. Cu toate acestea, nu toate companiile respectă același set de standarde.

Pentru a vă asigura că obțineți cea mai bună valoare pentru banii dvs., adresați-vă distribuitorului câteva întrebări despre procedurile lor de control al calității pentru piese, reparații și mașini noi. De exemplu, aflați cum testează mașinile înainte de pre-vânzare și întrebați ce tip de inspecții se fac la mașinile folosite și recondiționate înainte de a le revinde.

Investiția pe care o faceți astăzi în echipamente de etichetare pentru vinăria dvs. va depinde pe termen lung de asistența și îngrijirea clienților producătorului de echipamente. În calitate de client al lor, doriți să știți că stau în spatele produselor lor, oferind răspunsuri amănunțite și utile la întrebările dvs., ușurând accesibilitatea pieselor și respectând standarde de înaltă calitate pentru toate echipamentele lor, noi sau folosite. Toți acești factori vor avea un impact asupra performanței mașinii dvs. de etichetare dincolo de primele câteva mii de sticle și pe măsură ce operațiunea de vin se extinde.

Concluzie

Pe măsură ce vă îndreptați spre creșterea producției de vin cu echipamente profesionale de etichetare, țineți cont de toate deciziile pe care va trebui să le luați.

• Evaluează-ți linia de producție actuală și determină numărul de sticle sau cutii care necesită etichetare, precum și orice spațiu și limitări de proiectare.

• După ce ați stabilit câteva obiective de producție și ați avut o idee despre cum veți integra un nou echipament de etichetare, este timpul să mergeți la cumpărături. Achiziționarea unei mașini de etichetare va necesita compararea diferitelor opțiuni, inclusiv semiautomat, complet automat, de masă, în linie sau rotativ. De asemenea, va trebui să țineți cont de materialele dvs. (sticlă de sticlă, cutie de aluminiu, etichete de vinil, etichete de hârtie lucioasă etc.) pentru a vă asigura că mașina de etichetare pe care o alegeți va funcționa bine.

• Rețineți că echipamentul de etichetare pe care îl alegeți va necesita, de asemenea, întreținere continuă și îngrijire pentru a rămâne operațional. Ar trebui să contactați un dealer de renume și să obțineți informații despre contractele lor de service și disponibilitatea pieselor, astfel încât să aveți resursele necesare pentru a menține noua mașină în stare de funcționare.

Utilizarea eficientă a tehnologiei de etichetare automată oferă îmbunătățiri semnificative ale productivității și producției pentru cramele în ansamblu.

Cu toate acestea, găsirea mașinii de etichetare potrivite este cheia. Asigurați-vă că evaluați toate mașinile de etichetare potențiale pentru calitate, viteză și fiabilitate înainte de a face o achiziție.