Echipamente de etichetare a produselor cosmetice

Util pentru fiecare producător de ambalaje cosmetice

Legea federală privind alimentele, medicamentele și produsele cosmetice definește produsele cosmetice ca „articole destinate a fi frecate, turnate, presărate sau pulverizate, introduse sau aplicate în alt mod pe corpul uman pentru curățare, înfrumusețare, promovarea atractivității sau modificarea aspectului”.

Cerințele FDA privind etichetarea produselor cosmetice sunt destinate să protejeze consumatorii de pericolele pentru sănătate și practicile înșelătoare și să ajute consumatorii să ia decizii în cunoștință de cauză cu privire la produsele cosmetice pe care intenționează să le cumpere.

Produsele cosmetice nu pot fi etichetate sau publicitate cu declarații care sugerează că FDA a aprobat produsul. Acest lucru se aplică chiar dacă unitatea de producție este înregistrată sau produsul se află în fișier cu programul de înregistrare cosmetică voluntară al FDA.

Pe scurt, FDA cere etichete cosmetice pentru:

  • Identitatea produsului (ce este)
  • Conținut net (cât este în pachet)
  • Declarație de ingrediente (din ce este făcută)
  • Orice etichete de avertizare necesare (riscuri potențiale asociate cu utilizarea articolului)

Producătorii de ambalaje cosmetice știu că etichetele sunt o parte esențială a comercializării produselor cosmetice, dar sunt menite, de asemenea, să informeze consumatorii cu privire la utilizarea intenționată a produsului, ingredientele, cantitatea netă și locul de fabricație sau distribuție.

Deoarece etichetele cosmetice vin într-o varietate de forme și dimensiuni, există diverse echipamente de aplicare a etichetelor pentru a satisface diferitele cerințe. Mașinile aplicatoare multifuncționale de etichete vă permit să înfășurați, sigilați și lipiți produsele cosmetice la viteză fulgerătoare.

Indiferent de ambalajul produselor cosmetice care trebuie etichetat, căutați mai întâi cele mai bune opțiuni de etichetare și apoi echipamentul de etichetare potrivit. Cel mai bun echipament de etichetare modular poate aplica corect tipul de etichetă, se poate ajusta la dimensiunile containerului și se potrivește perfect în linia de fabricație.

Tipuri de etichete cosmetice

Etichete de ambalare pentru creioane și stilouri cosmetice

De la ochiuri, farduri de ochi cremoase, perii pentru sprâncene și culori pentru buze, puteți găsi rapid recipiente în stilou stilou și creion atunci când aruncați o privire pe culoarul de machiaj.

Potrivit Beauty Packaging, cererea de creioane și pixuri cosmetice este în creștere, iar producătorii de ambalaje cosmetice își intensifică măsurile pentru a crea modele competitive și ambalaje de protecție care să fie atractive pentru consumatori.

Etichete de ambalare pentru creioane și stilouri cosmetice

Recipientele pentru creioane și pixuri cosmetice necesită o îngrijire specială, deoarece există spațiu limitat, dar toate informațiile necesare trebuie incluse pe ambalaj, inclusiv ingrediente, denumirea produsului, informații despre culoare și multe altele. De obicei, acest lucru poate fi realizat printr-o etichetă de înfășurare și o etichetă cu punct final.

Eticheta învelitoare acoperă cea mai mare suprafață a majorității containerelor și poate acoperi întreaga lungime a produsului. O perforare poate fi, de asemenea, adăugată pe etichetă pentru a oferi o etanșare ușor de deschis și de manipulare. Etichetele de ambalare de marcă pot afișa în mod eficient toate informațiile impuse de FDA despre produs. În plus, etichetatoarele pot aplica etichete cu puncte pe capătul închis al recipientului pentru stilou sau creion pentru a indica culoarea sau codul culorii.

Etichete pentru ambalarea tuburilor cosmetice

Loțiunile, cremele, corectorii și produsele pentru păr se potrivesc perfect în interiorul tuburilor concepute pentru o distribuire ușoară. Mașina potrivită poate eticheta produsele cu tuburi rapid și precis, fie în față, cât și în spate sau în jurul întregului container.

Etichetele înfășurate pe tuburile cosmetice oferă un proces simplu de aplicare dintr-o singură bucată, care poate rula rapid prin mașină cu o mișcare minimă. Puteți scala designul dvs. de înfășurare pentru a lucra cu curbura și conicitatea tubului.

Etichete pentru ambalarea tuburilor cosmetice

Deoarece majoritatea tuburilor oferă suprafețe semi-plane pe față și pe spate, mulți producători folosesc etichete din două piese pentru eficiență. Eticheta frontală constă de obicei din sigla companiei, numele produsului, conținutul și alte informații obligatorii, în timp ce panoul din spate găzduiește codul de bare, lista ingredientelor și instrucțiunile de utilizare.

O etichetă cu manșon complet este mai intensă decât alte opțiuni de etichetare, dar vă permite să modificați aspectul întregului tub de sus în jos. Manșoanele necesită o îngrijire suplimentară în plasare și aplicare pentru a menține calitatea și consistența.

Etichete cosmetice Can & Jar

Cutii de conserve, cutii de aluminiu, borcane cosmetice din sticlă și borcane acrilice sunt frecvent utilizate în industria cosmetică pentru a deține ceruri, creme pentru față și alte produse semilichide.

Cutii și borcane iau deseori forme neregulate pentru a adăuga interes la ambalajul produselor cosmetice, inclusiv decupaje dimensionale și teșituri. Etichetarea containerelor pentru cosmetice ca acestea poate fi dificilă, dar mașinile de etichetat de sus și de jos pot fi calibrate pentru a face față lucrului. Etichetele superioare și inferioare pot fi plasate simultan cu ajutorul unei etichete duale și a unei sincronizări adecvate.

Etichete cosmetice Can & Jar

În cazurile în care fie partea de sus, fie partea de jos a borcanului nu este suficient de mare pentru o etichetă standard, utilizarea etichetelor cu punct final este utilă. Punctele finale sunt adesea folosite pentru simboluri, coduri, mostre de culoare sau tipărire mică.

Etichete pentru sticle cosmetice pentru cilindri

Sticlele cosmetice cilindrice sunt utilizate pentru o gamă largă de produse cosmetice. Sticlele cu pompă Airless, sticlele cu loțiune și spray-urile pentru păr sunt exemple de cilindri folosiți frecvent în industria cosmetică. De asemenea, acestea vin într-o varietate de dimensiuni și sunt printre cele mai versatile containere disponibile pe piața angro.

Etichete pentru sticle cosmetice pentru cilindri

O mașină de etichetat sticle de înfășurat este perfectă pentru etichetarea sticlelor cosmetice cu cilindru. Acestea sunt ușor de lucrat și se deplasează fără probleme prin transportor pe măsură ce produsele se învârt pe linie. Dacă sticla este mai mare, poate fi mai bine să utilizați etichetele din față și din spate.

Manșoanele cu corp întreg pot fi, de asemenea, utilizate pentru etanșarea recipientelor cilindrice mai mici prin acoperirea întregii suprafețe. Luciile de buze și alte produse folosesc adesea mâneci transparente pentru a arăta culoarea produsului, protejând în același timp conținutul împotriva manipulării.

Etichete compacte pentru cosmetice

Utilizate pentru pudrele de fond de ten, bronz și fard de pleoape, compacte cosmetice necesită îngrijire specială în timpul etichetării. Cel mai bun mod de a realiza acest lucru este cu etichetele superioare și inferioare aplicate de o mașină sensibilă la presiune concepută pentru a utiliza cantitatea potrivită de presiune fără a zdrobi sau distruge recipientul sau conținutul acestuia. Din fericire, mașinile de etichetare de astăzi permit tehnologiei automate să centreze cele două etichete de sus și de jos, fără a se alinia greșit.

Etichete compacte pentru cosmetice

Importanța echipamentelor de etichetare

Indiferent cât de repede poți să îți îmbutelii, să bornezi sau să umpleți produsele cosmetice, producția totală poate fi limitată de viteza cu care etichetați și împingeți pe piață. O provocare majoră cu care se confruntă mulți producători de ambalaje cosmetice este imprimarea și aplicarea etichetelor - dar există mai multe soluții bune de etichete și opțiuni pentru mașini de etichetare.

Mașinile de etichetare au o gamă de prețuri, ceea ce pare adesea copleșitor pentru producători, proprietari de afaceri și manageri de operațiuni care funcționează la un buget limitat. Cu toate acestea, echipamentele eficiente de etichetare pot crește productivitatea în mod dramatic și se pot plăti pentru sine prin creșterea imediată a îndeplinirii.

Eficienţă

De obicei, majoritatea producătorilor de produse cosmetice încep fără o investiție imensă de capital în avans, astfel încât să înceapă producția, ei etichetează manual ambalajele pentru produse. Cu toate acestea, adăugarea unei mașini de etichetat semi-automate, de masă sau modulare, poate crește productivitatea cu aproape 500%, permițând etichetarea a până la 150 de containere pe oră.

Mașinile de etichetare în linie complet automate sunt din punct de vedere fizic mai mari și puțin mai scumpe decât opțiunile semiautomate, dar pot eticheta până la 500 de containere pe oră. Această creștere a eficienței permite etichetarea mai multor produse într-un ritm la fel de precis, dar mai rapid.

Indiferent dacă ambalați loțiune, ruj, fond de ten sau compacte, echipamentele potrivite de etichetare își vor justifica rapid costul.

Calitate

Utilizarea unei mașini de etichetare semi-automate sau complet automate oferă proprietarilor companiilor de produse cosmetice și producătorilor de ambalaje posibilitatea de a plasa de fiecare dată cu precizie o etichetă bine concepută - și știm cu toții că o etichetă cu un design excelent și o aplicare precisă este crucială unealtă de marketing.

Mașinile de etichetare sunt mai rapide, mai consistente și mai precise în comparație cu etichetarea manuală manuală. Cel mai bun echipament de etichetare include stabilizatori care asigură plasarea uniformă a etichetei în aceeași locație, fără să se miște vertical sau orizontal.

Cost vs. Valoare

Deși costul inițial al achiziționării sau închirierii de echipamente noi de etichetare poate părea descurajant, este esențial să evaluați toate costurile de producție care vă afectează funcționarea.

De exemplu, achiziționarea unică a echipamentului de etichetare va fi semnificativ mai mică decât costul angajării unui angajat cu normă întreagă pentru a aplica etichete produselor. Dacă aveți deja lucrători care atașează manual etichete, automatizarea procesului de etichetare îi va elibera pentru a face sarcini mai presante și mai eficiente.

O altă parte importantă a ecuației costurilor este reducerea produselor irosite și defecte care ies din linie. Echipamentele de etichetare sunt consistente și fiabile, astfel încât erorile umane sunt eliminate și sunt reduse mai puține etichete, ceea ce economisește bani. Există ceva pentru a înțelege eficiența și economiile de costuri față de prețul efectiv în numerar al echipamentului. În cele din urmă, valoarea echipamentului este mai mare decât costul în multe moduri semnificative.

Evaluarea configurării dvs.

Înainte de a alege tipul de mașină de aplicat etichete pe care o doriți, cunoașteți-vă obiectivele de producție, evaluați configurarea curentă și determinați dimensiunea corectă a mașinii. Acest lucru vă va ajuta să alegeți o etichetă care să răspundă nevoilor dvs., să se încadreze perfect în operațiunea dvs. curentă și să vă facă procesul mai eficient.

Cursa de producție

Pentru a vă evalua corect nevoile, identificați în mod clar obiectivele de etichetare și producție.

Începeți prin a decide cantitatea și viteza pe care doriți ca produsele dvs. cosmetice să se deplaseze prin linia de asamblare. Echipamentul de aplicare a etichetelor vine în diferite intervale de viteză, deci alegeți unul care să se potrivească unui ritm pe care linia dvs. îl poate menține.

De asemenea, va trebui să luați în considerare posibilele perioade de nefuncționare care ar putea apărea atunci când schimbați aplicațiile de etichetare (de exemplu, trecerea de la etichetarea manuală la o mașină semiautomată).

Orice mașină de etichetat pe care o alegeți va veni cu argumente pro și contra, așa căutați o etichetă care să vă fie ușor de configurat, utilizat și întreținut.

Spațiu și echipament

Odată ce aveți în vedere obiectivele clare pentru cantitatea de produs pe care o veți împinge prin linia dvs. și cu ce viteză, căutați echipamente care să se potrivească în spațiul pe care îl aveți și să fie ușor accesibile de către lucrători. Alte considerații includ compatibilitatea echipamentelor existente și proiectarea generală a liniei de ambalare.

Linia dvs. de producție include o varietate de mașini, cum ar fi umpluturi, capere și etichetatoare. Din motive de eficiență, cel mai bine este să achiziționați o mașină de etichetare care să fie compatibilă cu echipamentul pe care îl aveți deja în linie pentru a preveni problemele. Aceasta este, de asemenea, o oportunitate pentru dvs. de a decide dacă doriți ca mașina dvs. de etichetare să se potrivească cu mașinile dvs. actuale sau dacă preferați o etichetă independentă.

Ar trebui să alegeți un etichetator care să se adapteze cu linia de producție pe măsură ce se extinde și se îmbunătățește în timp.

Considerații privind containerul și eticheta

De la sticle de pompare la borcane cu șurub până la cutii push-top, există o multitudine de opțiuni pentru containere din care să alegeți. Puteți alege dintr-o selecție de recipiente rezistente la manipulare și rezistente la copii care respectă ghidurile și reglementările privind ambalarea, etanșarea și etichetarea.

Indiferent de tipul de container al companiei dvs., odată ce determinați dimensiunile, este timpul să decideți dimensiunea etichetei, stilul și destinația de plasare. Cele mai populare tipuri sunt etichetele din față și din spate, etichetele înfășurate și etichetele cu manșon termocontractabil.

Dacă știți că sticla dvs. va avea o formă neobișnuită, va trebui să găsiți o mașină de etichetare care să poată fixa corect etichetele la acele dimensiuni unice. Mașinile de etichetat vin într-o varietate de dimensiuni și tipuri, dar nu sunt neapărat universale pentru toate aplicațiile de etichetare.

Containere și etichete de calitate

Pentru un aspect ascuțit și profesional, alegerea materialelor de înaltă calitate este esențială. Deși etichetatorul potrivit poate face o treabă excelentă etichetând produsele dvs., dacă recipientele utilizate nu sunt premium, ele pot provoca probleme care fac ca produsul dvs. să arate prost.

Indiferent ce alegeți, asigurați-vă că containerele sunt consistente. Imperfecțiunile și neconcordanțele de dimensiune și formă pot determina aparatul dvs. de etichete să citească greșit acolo unde trebuie plasate etichetele. Inspectați-vă în mod regulat recipientele pentru a observa orice semne de calitate slabă, astfel încât să le puteți adresa înainte de a fi umplute și etichetate necorespunzător.

Calitatea etichetei este un alt factor care va determina rezultatele generale. Etichetele vin în multe materiale diferite și pot folosi o varietate de cleiuri sau adezivi atunci când sunt aplicate pe containerele dvs. Etichetele de calitate slabă sunt susceptibile la ruperea, barbotarea, pătarea și alte defecțiuni ale performanței etichetei. Alegeți o marcă de etichete cunoscută și de încredere și gândiți-vă dacă preferați o hârtie sau un produs sintetic.

Concluzie

Pe măsură ce vă îndreptați spre creșterea producției, fie că este vorba de creion de ochi, farduri de ochi cremoase, ruj, loțiuni, creme, anticearcănici, produse pentru păr etc., cu echipamente profesionale de etichetare, țineți cont de toate deciziile pe care va trebui să le luați.

  • Evaluează-ți linia de producție actuală. Determinați numărul de containere care necesită etichetare, precum și restricțiile de spațiu și de proiectare.
  • După ce ați stabilit câteva obiective de producție și ați avut o idee despre cum veți integra un nou echipament de etichetare, este timpul să mergeți la cumpărături. Achiziționarea unei mașini de etichetare va necesita compararea diferitelor opțiuni, inclusiv semiautomat, complet automat, de masă, în linie sau rotativ. De asemenea, va trebui să luați în considerare materialele dvs. (de exemplu, sticla de pompă din plastic cu etichete de hârtie lucioasă) pentru a vă asigura că mașina de etichetare pe care o alegeți va funcționa bine.
  • Amintiți-vă că echipamentul de etichetare pe care îl alegeți va necesita, de asemenea, întreținere continuă și îngrijire pentru a rămâne operațional. Ar trebui să contactați un dealer de renume și să obțineți informații despre contractele lor de service și disponibilitatea pieselor, astfel încât să aveți resursele necesare pentru a menține noua mașină în stare de funcționare.

Atunci când manipulați fabricarea și ambalarea produselor cosmetice de la început până la sfârșit, este imperativ să aveți echipamente de etichetare fiabile. De la alegerea furnizorilor până la achiziționarea celor mai bune echipamente de ambalare, totul contează dacă doriți să livrați un produs excelent care să atragă publicul.

Utilizarea eficientă a automatizării, inclusiv a imprimantelor de etichete și a aplicatoarelor de etichete, oferă îmbunătățiri semnificative în productivitate și producție. Cu toate acestea, găsirea mașinii de etichetare potrivite este cheia. Asigurați-vă că evaluați toate mașinile de etichetare potențiale pentru calitate, viteză și fiabilitate înainte de a face o achiziție.